maanantaina, joulukuuta 27, 2010

Ruokamonsteri!

Nyt kun ruokailusta on tapeltu keskiketterät 1v ja 10kk on kelkka muuttunut. Tätä tunnetta ei voi ees kuvata, uskon että olympiavoittajatkin jäävät kakkoseksi tästä ilosta!

Ensinnäkin, lapsi pyytää ruokaa. Sen on nälkä, hää tahtoo syödä ja ruoka maistuu. Kun on ruokailun aika, lapsi lapioi itse ruokaansa, kiltisti ääntä kohden. Äsken veteli pottumuusit ja kanat, paakkuineen päivineen. Puree ja nielee, itse. Syö Itse. Nielee, ei köi, ei tukehdu, ei yrpelöi.

Mieletön fiilis. Mä kyllä sanon seuraavaks sille lääkärille joka väittää, ettei voi nielurisoista kiinni olla tuo kökiminen, että annas kun tungen sun nieluus kaksi mandariinia -vetele siinä sitten!

Njo, jos ei jotain hurjaakin. Lapsi kaatui eilen tuolla pomppuponilla naamalleen. Muuten hyvä, mutta kolautti toisen alahampaansa. Soiteltiin sitten 10023:seen ja sitten hammaspäivystykseen - ei hätiä, hammaslääkäriin vaan arkipäivänä. Hammas ei ole kipeä, mutta sen "juuressa" ikenessä on pientä mustelmaa, sieltä tuli silloin kaatumisen jälkeenkin verta. Hammas heiluu ehkä aavistuksen verran.

Tämän vuoksi jouduttiin lopettaa tutteilu kuin seinään. Viime yö kylläkin meni hyvin, vaikka nukahtaminen ilman tuttia oli vaikeaa.

Huomenna menee pojat hammaslääkärille sitten näyttämään, minua jänskättää että kuinka karsealla raivolla varustettu lapsi sieltä tulee kotiin! Mutta toivon, että kaikki on hyvin.

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa! Tunne on tuttu, että ruokaa menee kolminkertanen määrä entiseen nähen mutta ei meilä vielä yhtä hienosti oo se asia ku teillä..
  Mahtavaa, että laikkaus autto!!!

  Toivotaan onnea hammaslääkäriin, tai siihen mitä lääkäri tuumaa.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa uskomattoman upealta tuo syömishomma :) Hymyilen täällä leveää hymyä: onko kyseessä tosiaan sama jäppinen joka on pistäny hanttiin olan takaa aina ruokalautasen äärellä, ja nyt poka vetelee menemään! Mä oon niin iloinen teidän puolesta!! Veikkaanpa ettei ne kymppibileet oo kaukana tällä uudella tahdilla! :)

  Hammashomma onki sitten kurjempi juttu :/ Toivottavasti homma selviää. Pusut!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa tuo syömisjuttu! En pysty kuvittelemaankaan, miltä se tuntuu koko tuon melkein 2 vuoden stressin jälkeen! :)

  Toivottavasti hammas on kunnossa.

  VastaaPoista
 4. Syömisen onnistuminen on mahtava syy tuuletukseen! Eli hyvää ruokahalua Minille!

  VastaaPoista
 5. Tosi upeeta !!! Tosta se sitte lähtee Minin taival isoksi pojaksi. Voin kyllä kuvitella kuinka hienolta tuntuu. Tuuleta vapaasti. Siihen on kyllä syytä.
  Näin se vaan menee, että kun röörit on auki, on helpompi syödäkin. Kurkku on kunnolla auki, niin vapauttaahan se lapsenkin. Ja syömisestä tulee kivaa puuhaa. Kyl se painokin siitä kohenee. Kohta murehdit sitä, että kiloja tulee. Onhan sitä kiinniotettavaa, niin tuleehan niitä, mutta kasvava lapsi onneksi kuluttaa.
  Pojat on poikia ja tuo hammashaaveri ei varmaan jää ainoaksi vekiksi nassun tienoolla. Äitee tarttee ne lehmänhermot tulevaisuudessakin.
  Onnea tulevalle vuodelle. Käsittämätöntä mihin aika on taas huvennut. Poju täyttää kaksi vuotta!!

  VastaaPoista
 6. Tätä lukiessa tulee kyllä kovasti hyvä mieli. Minin käytös ruokapöydässä vaikuttaa ihan samanlaiselta, yhtä helpolta, mitä meidän neitimme käytös.

  Joskus pohdittiin neuvolassa esikoisen isompia kitarisoja. Th tuumasi, että jos niistä ei varsinaista haittaa ole, niin ei kannata leikata: tuppaavat kasvamaan takaisin. Lääkäriltä en ole mitään kysynyt, mutta liekö tuollaisesssa takaisinkasvamisessa perää?

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...