sunnuntaina, lokakuuta 03, 2010

Terveiset tohtorilta; tuplatauti?

Kävästiin moikkaamassa lääkäritätiä aamupäivällä. Johan sitä vastaanotolla tunnin verran kului, kun otettiin verikoetta ja hanurin rokkopaukamista vielä viljelyt. Tulos; viirusta.

Yleistilan totesi lääkäri hyväksi. Tuon totesin jo itsekin, kun kakara on kiipeillyt koko aamun seisoskelemaan! Jonka lisäksi veti lääkärin odotustilassa kunnon kaariraivareita, kun en laskenut leikkipaikalle riehuman. Jotenkin kävi mielessä, että ei jaeta tätä ruttoa nyt kaikille - kunnes katsoin muita lapsia. Jokaisella samat oireet kuin meillä, lärvissä suun ympärillä nääppyjä.

Pikkarainen on pipi - onneksi uni maistuu ja yöt sujuu hyvin!

Nonniin, eli tohtori totesi lapsella olevan röhelmää ympäri kroppaa, suun alueella ja nielussa muutamia rakkuloita, hanuripuolella myös rakkoja.  Koko kroppa täynnä eksanteemaa, kämmenissä ja jalkapohjissa myös. Minun sanoin; lapsi näyttää siltä kuin sillä olisi joku hirvittävä rutto!

Onneksi putket oli paikallaan ja korvat siistit. Hengitystiet röhisi vähän, mutta sanoi että nenänielun suunnasta tuo kuulostaa tulevan; hengitysäänet vapaat.

Tohtori epäili, että ois aluksi ollut virusperäinen flunssa, josta röhelmä; nyt sitten siihen päälle enterorokko. Minä taas veikkaan koko palettia enterorokon aikaansaamaksi ja näppylät nyt sitten matkustavat tautityypille ominaisiin paikkoihin; suuhun, jalkapohjiin ja kämmeniin. Vaippa-alueella kuulemma tämän ikäisillä Taaviaisilla on tyypillistä, että rokkopaukamat kukkii.

Nyt pitää keksiä, millä kakaran saa viihtymään kotosalla alustavasti torstaihin asti. Ja kuinka äitin pää ei sano poks; toivottavasti päiväunet maittaisi tättähäärälle pitkän kaavan kautta?

4 kommenttia:

 1. Voi pikkuista, mikä suloinen nuhanenä!
  Pikaista paranemista ja oikein paljon jaksuja mammalle, ettei pää sanois poks... :)

  VastaaPoista
 2. Pikku-Miehelle pikaista paranemista. Ja Äidin päälle ylimääräisiä kärsivällisyyspiuhoja :)

  VastaaPoista
 3. Meillä oli juuri enterorokko kuukausi sitten. Rakkuloita oli pyllyssä ja nielussa. Pahin vaihe oli kun nielun rakkulat puhkesivat, ruoka ei maistunut ja yöt valvottiin. Nyt jälkimainingeissa kuoriutui nahka varpaista ja sormista. Pikaista paranemista teille päin!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...