torstaina, elokuuta 12, 2010

Muutos?

sehän onkin vaikea asia! Käsi pystyyn kaikki, ketkä eivät muutosta vähän kavahtaisi - mä myönnän että mulla on välillä erittäin vakava muutosvastarintasyndrooma.


Tänään tajusin, että karvan päälle pariviikkoa on aikaa siihen päivään, kun meidän pieni mies aloittaa päiväkodissa. Positiivisena asiana on se, että ens viikolla mennään treenailemaan päiväkotiarkea - ja mä oonkin sopivasti tuolloin lomalla. Ehtii itsekin tutustua tuohon menoon ja meininkiin, ettei aivan tartte pystymettästä iskeä lasta sinne.


Mä uskon vakaasti, että nappula pärjää paremmin kuin hyvin. Nakki nauttii ihan varmasti muiden lasten seurasta ja ryhmässä onkin aikuisia ihan kivasti. Mutta yhtäkkiä tuo äitin isopoika onkin niin pikkupoika. Toisaalta, se että juniori on päiväkodissa vie meidän harteilta pois hieman stressiä. Kun se kuuluisa joku muu taistelee ne ruoka-ajat ja päiväunet, riittää paukkuja toivottavasti kotosalla enempi kuin nyt ja yhdessäolosta voi aikuistenoikeesti nauttia.


Rutiinien muodostumista odotan ehkä eniten. Rutiinit on ne, jotka ihmisen arjen pitää pyörimässä - ei niiden tarvitse olla kellontarkkoa, toisissa perheissä aktiivinen muutos on rutiinia. Tiedän, että toi meidän viipula on aika joustavaa sorttia ja taipuu aika moneen. Omasta itsestäni en ole varma. Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän itse fiksoituu niihin tiettyihin turvallisiin tapoihin toimia.


Mä elän nyt niitä kuuluisia ruuhkavuosia. Aika hurjaa. 
Ja ihan vähän pelottavaa. Ehkä vähän enemmänkin.
Rutiinien orja odottaa uuden rytmin muodostumista ja muutokseen sopeutumista ilon ja kauhun sekaisin tuntein! Hyvin se menee, uskon kyllä! 

5 kommenttia:

 1. Päiväkoti on osoittautunut perheemme lapsille oivaksi paikaksi, ja päiväkotipäivän annista myös vanhemmat ovat päässeet nauttimaan. Kuten sinäkin uumoilet. Ihan vain esimerkkinä, että on kiva pistää ipana nukkumaan kasilta, kun itse jaksaa pitää vielä silmiä auki -ainakin pari tuntia.

  Ja ne päiväkodit. Olemme olleet tyytyväisiä niin yksityisiin kuin kunnallisiinkin versioihin. Orvokit, metsätähdet, puolukat, tiitiäiset, menninkäiset.. kaikissa omalle alalle valikoituneita, motivoituneita ja lapsesta aidosti välittäviä aikuisia. (Hmm. Yksi orvokki muuten aloitti eilen yläasteen..)

  Kyllä se hyvin menee, teillä kans. Kunhan äitee vaan pärjää ne muutamat ensimmäiset päivät!

  VastaaPoista
 2. Voi Piukunen, niin se aika rientää.
  Kun jätät pikkukaverin ensimmäistä kertaa päiväkotiin, muista, että itket vasta oven ULKOPUOLELLA.
  Päiväkodissahan on kivaa.

  Nauttikaahan lomastanne!

  VastaaPoista
 3. Hyvin se menee! Ja vau, saatte mummon lähelle, se jos mikä on mukavaa :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä vaan mullekin tekee muutos tiukkaa. Olen huono kannustamaan muita, kun tiedän että muutaman viikon päästä olen itse ihan vellit housussa :D. Yksi päivä tuli semmoinen ajatus, että voi miekin haluan sinne päiväkotiin, ehkä pääsenkin sitten tutustumaan jos ajoissa paikka selviää.

  Ja kun tosiaan se iso poika on niin kamalan pieni rääpäle siellä päiväkodissa!

  Ihanaa, että te pääsette päiväkoteilemaan ensin yhdessä! Ja toi, että lapsi on päiväkodissa just pahimpien taistojen (ruokailut, päikkärit ja mitä niitä taistojen aiheita nyt oli ;)), voih se on kadehdittavaa. Meidän poika on päiväkodissa aina ilta-aikaan eli meidän erityisesti päikkäritaistot jatkuu kotosalla :D.

  Ihana muuten toi mitä kirjotit "aktiivinen muutos on rutiinia"! Lapsi varmaankin näkee logiikan siinä oman perheen tavassa toimia, kait jossei ihan sekavaa ole...

  Mutta nyt jätän blogisi rauhaan enemmiltä höpötyksiltäni...

  EIku vielä tsemppivoimavirtuaalihalaukset muutoksiin! Nauttikaa niistä!

  VastaaPoista
 5. Jäppinen on ollut hoidossa nyt pari viikkoa muutamana päivänä viikossa ja näyttää tykkäävän. Aamuisin jääminen ei ole mielipuuhaa, mutta iltapäivällä näyttää aina olevan iloinen touhuaja muiden joukossa ja täditkin kehuvat ilopilleriksi. Nyt haetaan niitä uusia päivärutiineja, pitäisi saada pojan vuorokausirytmiä käännettyä vähän myöhäisemmäksi. Aamupäivä tarhassa ennen päiväuniaikaa on pitkä, jos on herännyt jo viideltä! (puhumattakaan siitä miten äidillä on aina silmät ristissä...) Minun jaksamista päiväkoteilu osa-aikaisenakin auttaa ihan täysillä, todellakin jaksaa iltaisin ja muina päivinä puuhata pojan kanssa eri lailla, kun on hetki sitä kiireetöntä omaakin aikaa välillä...

  Mutta joo, itkeä ei saa lapsen nähden vaikka jättäminen riipaisisikin. Muksulla on varmasti sisäpuolella hauskaa kuitenkin! Hienosti se menee!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...