tiistaina, kesäkuuta 08, 2010

Voiko ihanammin...

 ♫♪♫♫♪♪♫♫♫♪
...homma enään luistaa! 
Onko ihanampaa neuvolaa kuin tää? 
Paino nousee kirkkaimin, 
ruoka laskee parhaimmin, 
onko ihanampaa, kuin on täää!!!!! 

♫♫♪♫♪♪♫♫♫Niin, jos ette rivien välistä lukeneet ja aloittaneet rytmikästä hoilaamista, tehkää se nyt. Iloksemme voimme ilmoittaa, että meidän pensaspumpuli alias hankihyttynen nimimerkillä kuivan kesän rantaruoko, on viimeisen kahden kuukauden aikana muhevoittanut varttaa peräti 600 grammaa!!! Tämä on mahtavaa, eli kaikki taisto jota pöperöinnin eteen on tehty, on tuottanut haluttua tulosta. Neuvolantätikin pompahti ilosta kun näki vaa'an lukemat. Yhä edelleen paino/pituussuhde suhaa jollain -15% käyrällä, mutta tasanen käyrä onkin ollut. Ne kirotut tarpeelliset käppyrät piirtää kaunista, omaa siksakkia viivaansa johon lääkärikin on erittäin tyytyväinen. Ehkä sittenkään en leipäse tuota 9 kilon painorajoitteella olevaa turvaistuinta ikkunasta ulos, kun nyt on saatu painoksi jo 1v ja 4kk eletyssä iässä 8 kaunista kiloa kera 640 gramman. Hiphip - HURRAA!!! Joten, nyt jatketaan iloisia kiloja keräten (lapselle, äidillä on riittämiin...) jotta saadaan kasvuvoimaa - ilman biolania.
(Pituutta tällä kertaa istutettiin lapseen vain puolitoista senttiä, mutta vuoroinhan nämä kasvuspurtit tulevat)


Toinen ilonaihe oli tämänpäiväinen päiväkotiin tutustuminen. En voi kyllin selkeällä suomella sitä paremmin kuvata; Homma meni täydellisesti! Mini on siis saanut avustajan, ryhmäavustajan, jonka homma on jeesata ryhmän erityislapsia, joita on ja tulee olemaan (ilman muiden yllättäviä diagnooseja) tasan yksi! Eli ryhmäavustaja on anottu nimenomaan Miniä varten, ja kai nyt yksi Mini voi kokonaisen ryhmän verran hurmata persoonallaan. Eli, avustaja on Miniä varten. Tämän lisäksi ryhmässä on vakkarina 3 työntekijää, päiväkodin opettaja ja pari hoitajaa. Vielä repertuaariin laitetaan mukaan yksi kappale oppisopimusopiskelijoita, on lopputulema seuraava: kaksitoista lasta ja viisi aikuista! Voiko oikeasti parempi munkki edes osua!

Tämän lisäksi, Mini tunsi paikan aivan kodikseen. Jutellessamme henkilökunnan kanssa nurkkapöydässä, muiden lasten nukkuessa, lähti lapsukainen tutustumisretkelle. Konttasi toiseen päähän huonetta, rysäytti lelulaatikon auki ja aloitti puuhaamaan. Aina välillä huudellen, että oottehan vielä sielä. Lasten herättyä yksi hoitotädeistä nappasi Napukan syliin ja muut lapset (ketkä nyt uskaltivat) tulivat moikkaamaan. Mitä tekee Mini? Istuu ku tatti tädin sylissä, hymyillen ja innokkaasti muita lapsia tarkastellen! Ei parkua, ei kauhua, ei vaatimusta äidin syliin. Ihankuin hää ois aina siellä ollut, kuin ois kotiinsa tullut. Parut ehtii vielä monasti päästä lapselta ja vanhemmilta, kun totuttelujakso elokuun lopulla aloitettaan. Mutta mulla on NIIIIN hyvä mieli koko päivähoitohommasta, että tänään jutellessani pomon kanssa totesin, että ehkä sittenkään en tee koko syksyä lyhennetyllä työpäivällä; jokatapauksessa laps kannattaa hakea hoidosta vasta kolmen jälkeen, kun välipala on syöty. Ja isänsä natiaisen päiväkotiin aamulla vie, niin ei se päivä lyhene siitä juuri ollenkaan, teenkö 6- vai 8 tuntista työpäivää.

Nyt ekan kerran ihan todella on sellainen iloisenpampuloiva olo, että hei, MÄ PÄÄSEN töihin! Hoitotädit, ympäristö, kaikki puoltaa sitä että tää homma ei voi kuin mennä hyvin. Tulkoot ''tarhaflunssat'' sun muut alussa, me pärjätään. Upeeta!

7 kommenttia:

 1. Mulla on ollut koko ajan vakaa usko, että päivä paistaa. Miniä ei kukaan järki-immeinen voi vastustaa ja näköjään poju osaa nää hurmauskiemurat. Kaikkien vaikeuksien kautta koittaa se tavallisen lapsiperheen arki, mahtavaa. Ja pääset tuulettumaan työelämään. Onpa mukavat fiilikset täälläkin, kun asiat on sulla, Piukunen, mallillaan. Kaikkea hyvää sinne täältä lounaisrannikolta. Jes!!! Ihanaa !!!

  VastaaPoista
 2. No eihän niitä tarhaflunnssiakaan välttämättä niin paljon tule, kun eikö se ollut vähän pienempi päiväkoti. Mitä isompi ryhmä niin sen enempi pöpöjäkin. Että voihan olla että teillä on senkin suhteen käynyt munkki :))
  Ei voi muuta kuin ihmetellä ja olla ilonen teidän puolesta :))
  -K-

  PS Mulla ei oo meidän tarhojen suhteen vieläkään kovin positiivinen fiilis... ans kattoo nyt uskallanko edes koko tarhapaikkaa hakea kun on vaan näitä tuhatpäätarhoja...

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa, tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Ja tervetuloa ekaksi kesätöihin :)

  VastaaPoista
 5. Olipa mukava pk:iin tutustumishetki. Voin kuvitella ts nähdä sieluni silmin, kuinka h-hetken koittaessa äiti ja poika odottavat - nyt päästiin hommiin!

  Vielä ennättää yhdessä luonnon D-vitaminia pienissäkin erissä nauttia ;)
  Mukavaa kesää...Brunolle myös :D

  VastaaPoista
 6. Kuulostaapa upealta! Ise olen ajatellut, että ehdottomasti lapset pph:lle, mutta tarhasta minulla onkin vain sellainen 20 lasta ja 2 hoitajaa -kuvitelma.

  Minillä tulee olemaan varmasti kivaa tuollaisessa paikassa, oma sylikin vain häntä varten!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...