keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Äitiyden laatukäsikirja.

Laatukäsikirja on asiakirja, jonka organisaatio (tässä tapauksessa Vinkeän Perhe) tarvitsee varmistaakseen prosessiensa vaikuttavan suunnittelun, toiminnan ja ohjauksen.


Nykytilan kuvaus:
Organisaatio on mielenkiintoisessa, muutostilaa edeltävässä vaiheessa. Lähiaikoina sitä on ravisuttaneet sisältä käsin syntyneet ristiriidat, joiden alkuperä on kartoitettavissa riitämättömään ennakkointiin sekä ontuvaan kommunikaatioon. Kuitenkin, jatkuvan muutoksen tilassa on organisaatio oppinut joustamaan ja tarkastelemaan kriittisesti sekä rakentavasti sekä kokonaisvaltaista toimintaa että yksittäisten jäsenten rooleja. Esimerkkinä mainittakoon yksikön Pääjohtaja, joka on tehnyt selväksi mm. riittävän äänenkäytön tarpeellisuuden sekä aktivaationtarpeensa.

Organisaation työntekijät ovat pyrkineet parhaan ammattitaitonsa mukaan toteuttaamaan ja edustamaan Pääjohtajan toiveita. Yksikön Puheenjohtajana toimiva ainoa organisaation naaraspuolinen edustaja on taasen tuonut kehitystarpeet normaalia äänekkäämmin- ja useammin kuuluviin. Tästä on herännyt pientä valtakapinaa miesväestössä, varsinkin Toimitusjohtajan kannalta. Toimitusjohtaja on omaksunut uudenlaisia epätyypillisiä työskentelystrategioita liittyen kodinhoitoon, kuitenkin lisäämällä taitoihinsa vähemmän pidetyn ''Nalkutus'' taidon. Organisaatio kokonaisuudessaan toki iloitsee jokaisen yksittäisen jäsenen kasvun sekä kehityksen hetkistä, olkoot ne kenellä vain. 

Kehitystarpeet tulevaisuudessa:
Jatkossa organisaation tulee kiinnittää huomiota yhä kasvavaan kommunikaation tarpeisiin. X-akselilla hiipivä väsymys satunnaisesti piirtää epäedullista käyrää kohti Y-akselin vatutusta. Näinollen käyrään tulisi saada hankittua riittävästä nostovoimaa ja substanssia. Onkin oikeutettua sanoa, että ongelmatyökalun tehtävänä onkin mallintaa kehitystarpeiden ensisijaisia projektisuunnitelmia.

Näinollen tahtotilan status tulisi olla riittävän kantava. Listattakoon ja tehtäköön tiettäväksi projektisuunnitelmaan seuraavia kohtia;
- Pääjohtajan tarpeet tulevat organisaation sekä sen yksittäisen jäsenen tarpeiden edelle. Hän myös pitää motorisesti ja kognitiivisesti nousujohteista uraansa yllä, saaden työyhteisön täyden tuen projektiinsa.
- Puheenjohtajan tarpeena on saada riittävästi interaktiivisuutta yhteistyötahojen kanssa sekä hänelle on taattava riittävä taukoaika jotta tendenssi koko organisaation eduksi pysisi noususuhdanteisena.
-Toimitusjohtajalle on tarpeen saada riittävä teoria- ja tietopohja jotta työskentelyolosuhteet Juhannuksen jälkeen organisaatiomuutoksen kourissa, pääkonttorilla ilman lisätyövoimaa sujuisi mutkatta. Hänelle tarjottakoon organisaation rajallisesta budjetista riittävästi koulutusaikaa kollegoiden kanssa. 


Yhteenveto:
Organisaation työskentely saavuttaa puolitoistavuotiskatsauksessaan kiitettävän arvosanan, vaikka jokaisella yksikön työntekijällä on  tavoitteita täytettäväksi. Variaabeleja on runsaasti päivittäisessä toiminnassa, mutta riittävän struktuurilla ja realistisella induktiivisella päättelyllä voidaan saada tendenssi positiiviseen. Käytännön täytyy siis turvautua tarkoituksenmukaisiin keinoihin, eikä sortua absurdeihin oletuksiin.


Laatukäsikirjan päivitystä tullaan jatkamaan tarpeen mukaan.


Kiitos ideasta J:lle. Tämä on nimittäin erittäin tärkeä, jalostamisen arvoinen asia!

5 kommenttia:

 1. :D kiitos aamun piristyksestä!

  VastaaPoista
 2. :) :) Sama laatukäsikirja sopii meille, ehkä vähän erilaisilla muodoilla kuitenkin.
  Pääjohtaja tekee nykyisin etätyötä varsinaiseen konserniin nähden. Hallituksen puheenjohtaja toimii kuten laatukäsikirjassakin ja toimitusjohtajana on ikääntyvä kuulovaikeuksilla varustettu yksilö, jonka kanssa kommunikointi on tavan takaa haasteellista eikä määräyksiä saa hoitumaan yhtä tehokkaasti kuin yhtiön aiempina vuosina. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa! En ole tainnut aiemmin kommentoidakaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Seuraan kyllä blogiasi säännöllisesti. Yleensä lukiessa tulee hyvälle tuulelle, sillä osaat kurjemmatkin asiat kirjoittaa niin hauskoin sanankääntein.

  Laatukäsikirja osui ja upposi, tunnistan siitä meidän perheemme täysin :D

  Mukavaa kesää teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun saa naureskella itsekseen rankan työpäivän jälkeen :D
  Mietinpä omaa sijoitustani perheemme organisaatio-kaaviossa. Ainoana naispuolisena kuitenkin pidätän itselläni vallan hyväksyä tai hylätä ehdotuksia - akkavalta.

  Uusi vaihe ja vaihde alkakoon ;p

  VastaaPoista
 5. I am sorry if this hurts your feelings, but I have laughed so much! Your style is so funny!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...