sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Uutta identiteettiä etsimässä?

Minä aloitan työt. 16 kuukauden kotona olemisen jälkeen, on vuoro iskämiehellä hoitaa kotirumbaa. Minä hoidan aikuisten asioita virka-aikaan, syöden lämpimän ruoan päivällä, käyden pissalla ilman että joku pieksee ovea ja puhuh puhelimessa työasioita ilman, että joku kiljuu kurkku suorana taustalla.

Herään aamuisin aikaisin, mutta ei tarvitse keitellä puuroa tai vaihtaa vaippaa. Menen illalla hieman aikaisemmin nukkumaan, että aamut ovat helpompia. Joku sanoi, että omaan tapaan töihin meneminen on kuin loman aloittaisi.

Voinkohan minäkin tulla töistä kotiin todeten, että olen valtavan väsynyt, nyt tarttee taukoa? Voinkohan minäkin viikonloppuaamuisin vierittää heräämisvastuun miehelle, kun olen nyt töissä? Aiemmin olen vähintään 6 päivää viikosta herännyt pienen marssitahdittajan kuikuiluun. Nyt marssitahtia sanelen minä. Yöherätykset jäävät Iskämiehen hoidettavaksi.

Isäntä lähti äsken töihin, todeten Minille, että älä huutele äitille päivällä, koita käyttäytyä. Vastasin, että huuda vaan niin paljon kuin jaksat, saat ensviikolla tylyttää isää!

Näillä fiiliksin takaisin uraputkeen, 7 viikon ajaksi. Tuon jälkeen viikon päivät lomaa ja syksyn aikataulut avautuvat tuolloin.

Nyt lähden hakemaan eväitä ja kahvia töihin. Ja ne saan nauttia rauhassa. Kuvitelkaa!

Terveisin Vinkeän Äiti,
Työssäkäyvänä.

11 kommenttia:

 1. Lomalta se töihin meneminen kyllä todellakin tuntuu! Itse kun hoidan aina jokaisen yöheräämisen... jokaisen aamupuuron.. jokaisen vaipan.. Niin kyllä se melkoiselta lomalta tuntuu, kun "saa" viedä pojan hoitoon aamulla, eikä tarvitse puuroja miettiä. Tosin se olen minä joka illalla laittaa pojan silti nukkumaan ja minä hänet aamulla herätän.. vaihdan vaatteet ja pesen hampaat. Ja vien hoitoon. Mutta silti. Saan syödä lounaan rauhassa :)
  Mutta silti silti silti.. olisin ennemmin kotona. Hieman ristiriitaista :D

  VastaaPoista
 2. Ooh! Kuulostaa fantastiselta... Mä taas odotan kuun loppua ku kuuta nousevaa että saan lopettaa nää työt. No vuoden päästä varmaan odotan intopiukeana taas työhommien aloittamista...

  VastaaPoista
 3. Niinhän tuo mun mieskin aina sanoo, että lähtee töihin lepäämään... :D

  Vuoden päästä mäkin olen töissä, mutta en ehdi sielläkään lounaita paljon rauhassa syömään. Joskus se vessassa käyntikin on varmasti vähän niin ja näin, mutta todnäk kukaan ei hakkaa ovea ja huuda, että tahtoo mukaan... :D

  Teidän järjestelyt kuulostavat suorastaan mahtavilta!

  VastaaPoista
 4. Blogin uusi ihme on hieno, retrosti raikas :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä se silloin vuosia sitten tuntui hulppealta lähteä töihin... joten nauti ensi viikosta ja sitä seuraavista sydämesi kyllyydestä.

  VastaaPoista
 6. Noniin, se on menoa sitten Piukunen.
  Onnea työrupeamalle ja iskämiehelle kans.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa työnaloitusta! Sait kyllä homman kuulostamaan ihan liian helpolta :)

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä töihin ja sitä myötä uuteen elämänvaiheeseen!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä töiden aloitukseen!

  Minullakin oli ihan lomafiilis, kun pääsin keväällä muutamaksi viikoksi töihin. Joka päivä sai viedä Jäppisen hoitoon, jossa Joku Muu katsoi sen perään monta tuntia, syötti aamupuuron ja vaihtoi vaipat. Kakkavaippoja poika sentään panttasi niin, että ne jäivät edelleen vain minulle... Niin rakas ja ihana kuin jätkä onkin, ihan oikeasti välillä kaipaisi juuri sitä, että saisi rauhassa olla ja touhottaa aikuisten juttuja. Syödä koko aterian hyppäämättä mihinkään, käydä yksin vessassa ja pitää vaikka lakisääteisen kahvitauonkin...

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...