tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Päiväksi kotiin, eiku päiväkotiin!

Jovain alkaa se aika meidän perheessä arkea kolkuttelemaan, että päiväkotiin meneminen on lähempänä. 1. syyskuuta alkaen pitäisi Minin mennä sujahtaa päiväkotiin. Virallinen päätös tuli kotiin eilen. (Jei!)

Mini pääsi kaksiryhmäiseen pienpäiväkotiin, joiden 1-2 vuotiaiden ryhmässä on 12 lasta. Minin läsnäolo pudottaa ryhmäkoon 11 lapseen, ellei ryhmään tule Minille henkilökohtaista avustajaa.

Päiväkoti on hyvä juttu, tunteen ja toiminnan tasolla. Minille mutta meille myös. Vaikka olisin jäänyt kotiin, olisi päiväkotiin meneminen tullut syksyllä ajankohtaiseksi, koska näille meidän erkkanapuille se on kuntouttavaa päivähoitoa. Eli ryhmässä puuhatessa oppii niin paljon enemmän muita tarkkailemalla ja touhuissa mukana ollessa, kuin mihin minun paukut täällä kotioloissa riittää. Terapiat tapahtuu päivähoidossa ja niistä ei minun enään tarvitse huolehtia. Viittomia, laululeikkejä, pottatreeniä, ruokailuharjoitteluita - ja taidot karttuu. En toki vieritä päiväkodin niskaan kaikkea, mutta iloitsen siitä että tiedän päiväkodin olevan ympäristönä sellainen, että se tukee näitä meidän visuaalisesti ja mallista oppivia napuja hienosti. Ja tavisryhmä - mikä sen parempaa. Oppiipahan kiukuttelemaan laadukkaasti!

Jos joku pohtii päiväkotiasioita, suosittelen lukemaan tämän.

Nyt jännätään, masteroiko nappula tukea vasten kävelyn ennen päiväkotia. Peukut tanaan!

2 kommenttia:

  1. Tosi hienoo, että Minille löytyi hyvä päivähoitopaikka. Reinoo ei saatu järkevästi kunnalliseen, joten mennään yksityiseen perhepäivähoitoon sitten. Kyllä siellä ryhmässä oppii ihan erilailla, kuin kotona äiteen kanssa.

    VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...