torstaina, toukokuuta 20, 2010

Känkkäränkkä

Joinain päivinä se tulee kylään, täysin kutsumatta. Rynnii paikalle kysymättä lupaa ja valtaa koko asunnon. Pistää lapsen äksyilemään ja äitin hermot vieterille. Pirullinen pikkunoita!

Tänä aamuna känkkäränkkä oli käynyt kylässä. Liekö eilen jo katsellut tilaisuutta iskeä, kun tuo pienempi ei osannut päättää missä on inhottavinta olla. Lattialla vaiko sylissä. Mini kiemurteli kuin mustekala sylissä, kitisi ja vänkäsi. Lattialle laitettaessa mikään lelu, kirja tai muu ei kelvannut. Istua jäpötti ja karjui.

Yö meni miten meni, ähisten, kitisten ja vaatien. Aamulla känkkäränkkä oli tarttunut jo äitiin. Väsytti ja vatutti. Puuro ei maistunut, mikään ei ollut hyvin. Känkkä siellä, ränkkä täällä. Äiti ja laps, molemmat kitistä murisee toisilleen. Miten ahdistava ilmapiiri.

Nyt vain toivotaan, että päivä kuluu ilman suurempia kommervenkkejä. Olis kiva mennä ulos, mutta mitä siellä? kerrostalon takapihan nurmikko kun ei houkuta, olisi kiva kun olisi sellainen nurmiläntti josta tietäs ettei sinne ois koirat kuseskellu tai teinit rikkoneet pulloja. Eipä silti, ei tuo meidän piha ole mitenkään erityisen omituinen paikka, mutta kun äitilläkin on känkkäränkkä, ei piha tee eroa ämmäsuon kaatopaikan välille. 

Ehkä tämä tästä. Jos tuo pienempi känkkis sammuis päikkäreille, vois äitikin oikaista. Mutta näinä päivinä se unikaan ei todella maita, ei ainakaan tuota pienempää. Oi kuinka kaipaankaan niitä aikoja, jolloin väsyneenä sai vetää peiton korville ja nukkua pahat tuulet pois.

ps. Meidän känkkäränkkä on oppinut nousemaan polviseisontaan. Ylös revitään sohvaa vasten, tv-tasoa vasten, mihin vain. Ja sitten muksahdetaan ja raivotaan. Etappi etiäpäin seisomaannousun kanssa! 


3 kommenttia:

 1. Hurraa mini. Mitäs helteistä väliä, noususuhdanne menossa. Enpäs enää ite muista veikkuutani ylösnousun päivästä. Kaukana se ei ole. Jos vaikka juhannuksen kunniaksi.
  Tää helle tekee kenestä tahansa ränkän ja känkän, kun yöunet on niin katkonaisia hikipossuttelun takia.

  VastaaPoista
 2. Teillä onnellisilla sitä vaan hellettä pukkaa... :D
  Silti, känkälle ja ränkälle pysyvä porttikielto!

  Asiasta kolmanteen, kun siellä päin muailmoo kävin,
  niin satuinpa näkemään yleltä tän "toisenlaiset frendit"-ohjelman. Olipa ihana ohjelma, ja tuli (taas) kyynel silmään. Mutta positiivisella mielellä. Että näin taas turhia lörpöttelin.

  VastaaPoista
 3. Jos yhtään lohduttaa, niin löytyy sitä ok-talonkin pihaläntistä mm. ruosteisia nauloja ja lasinkappaleita - kun niitä on aikaisemmat asukkaat ilmeisesti mullan joukkoon lisänneet :/ Ja kissat kulkee pihoissa, kaneista ja linnuista puhumattakaan... Varsinkin linnun löysiä löytyy joka paikasta.

  No, jospa se känkkis tulis vaikka vaan kerran viikossa ;) En voi lohduttaa, että ne iän myötä vähenisi..

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...