keskiviikkona, toukokuuta 12, 2010

Joutilasta kavahtakaa!

...on säröjä sielussaan. Tai sitten ei.


Tänään nappasin kirjakaupasta pitkään himotun Joutilaat Vanhemmat. Olen jo aivan kurkkuani myöten täynnä tätä suorittavaa yhteiskuntaa, jossa lapsen lapsuus kuluu jatkuvassa opettaen oppimisen tulvassa. Kirjan tärkein viesti on ''Jätä lapsi rauhaan!''Minä itsekin olen oppinut arvottamaan omaa elämääni sen mukaan, kuinka paljon suoritan, teen ja olen yhteiskunnan taholta ''hyödyllinen''. Joten, on aika opetella painamaan sitä jarrua!''Joutilas vanhempi tekee mahdollisimman vähän töitä, nukkuu, leikkii, antaa sotkun olla, ei piittaa rahasta eikä hermoile terveellisyydestä''

”Muutaman kerran vuodessa on päästävä puhaltamaan höyryt ulos. Sysää lapset vanhemmillesi hoitoon kolmeksi päiväksi. Pane tekno soimaan, juo itsesi humalaan ja tanssi aamuun saakka. Vanhemmilla on taipumus muuttua ylivakaviksi lasten synnyttyä.”


Olen päättänyt omistaa aikaani tämän joutilaisuuden opiskeluun. Parempi se on vähän paskaa nurkissa, kuin puhdas helvetti, eikö? Paluu työelämäänkin on tulossa ja en enään tahtoisi olla sterssikimppu joka suorittaa päivää päivästä toiseen. On pysähdyttävä hetkeen, nautittava ja otettava rennommin!

7 kommenttia:

 1. "Parempi se on vähän paskaa nurkissa, kuin puhdas helvetti, eikö?" Tämä sanoo KYLLÄ ;)

  VastaaPoista
 2. Et tiedäkään miten iloiseksi tulin tästä tekstistä ja siittä että joku muukin haluaa tällaista. Minä olen niin täynnä omasta (kenties yhteiskunnankin) suorituspakkopaineesta. En halua enkä jaksa elää sillä tavalla. Onneksi mulla on hyvänä esimerkkinä mun mies. Mutta ei ole kyllä helppoa heittäytyä yhtäkkiä rennoksi, kun on niin kauan suorittanut.

  VastaaPoista
 3. Näin kirjakaupassa kans kirjan joka käsitteli nuorten naisten ylitunnollisuutta - se meni kyllä hankintalistalle myös! Tunnistan niiiiiiin itseni siitä.

  Aika hassua, että saa opiskella joutilaaksi. Mutta, oppia ikä kaikki!

  VastaaPoista
 4. Tää on kans joutilaisuuden kannalla. Itsekin sitä yritetään. Muutettiin maalle, ollaan paljon pihalla. Pihasaunassa peseydytään pesuvadista. Kiireetöntä ja turhaa ympäriltä pois.
  Eikä suoriteta.

  VastaaPoista
 5. Jotain opeteltavaa taitaa olla vielä itsellänikin. Mutta nuo ohjeetkin jo sisäistäisi, niinjohon olis maailma parempi taas. :)

  VastaaPoista
 6. ai tää mun elämäntapa on oikeen nimetty =))))))))

  no jos se on oikeen noin niinku kirjojen kansiin laitettu, ni jatkampa samaan malliin ja SUOSITTELEN MUILLEKIN!!! =)

  VastaaPoista
 7. Tätä mää olen koko ajan tarkottanu vaikken oo mittää puhunu, sanos turkulaine. Ja minä allekirjoitan täysin. Olen niin ylpee ja kadehdin suorastaan systeriäni, joka kaikkeen hömppään kyllästyneenä heitti vuosi sitten tv:n ulos huushollista, ja kas ihmettä, siihen ei kuollukkaan. Hänellä on päivät täynnä kiinnostavia juttuja ja ihan omaehtoiseen tahtiin. Joutilaisuuspäivät mukaan lukien, jolloin hän vain istuu kivellä ja kuuntelee kun linnut laulaa. Perustetaas oikeen rintama omaehtoiselle tekemiselle, suoritusvastaisuudelle ja nostetaas joutilaisuus kunniaan. Joissain asioissa jossain muodossa olis parempi sille henkisellekin terveydelle jättää pois tuo tavaroiden haaliminen, ainainen kiire ja ihmisten ohi juokseminen. josko siitä alkais tulla se parempi maailma ja tasapainoisempia muksuja.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...