maanantaina, tammikuuta 14, 2013

Puheterapia-arkea

Mä sain viimein itsestäni irti, että päivitin ukkelin viikkokalenterin ajan tasalle. Inspiraatio tähän tuli ennen kaikkea siitä, että meillä on taasen alkanut puheterapiajakso. Pari kuukautta olikin väliä ja nyt jatketaan taasen intensiivisesti pari kertaa viikossa.Meidän uusi ihana PuTe on tavannut Taaviaisen vain pari kertaa. Ekan kerran tässä jaksossa viime tiistaina kotosalla - sitten torstaina tarhassa. Ja herramunjee mitä viestiä torstain tarhakäynnistä tuli! PuTe oli lentää pyrstösulilleen, kun Taaviainen oli suostunut juttelemaan hälle. Puhetta tuli, useita sanoja, selkeinä ja toisteltuina. Kotonakin kundi yllättää aina välillä. Toistelu on valtavasti lisääntynyt ja sanottuja sanoja saa  "korjata" - kuten esim. kaakao. Taaviainen ilmoitti haluavansa "kaaaoo" - lähdin ohjaamaan, että sano "KAA" (toisti, "kaa") - sano "KA" (toisti "ka") ja sano "OOOOO" (toisti "oo" - lopulta vedin yhteen KAA-KA-OO ja sieltä se tuli; Kaakaooo!

Pieniä askeleita, mutta kohti puhetta. Viittomia sälli tiputtelee aikalailla pois, mikä asettaa haasteen; kun ei ne sanat oikeasti useinmiten niin selkeitä ole, että ilman tulkkausta niitä ymmärtää. Mutta sinnepäin alkaa menemään!

4 kommenttia:

 1. Oi kuinka hieno homma! Sieltä se tulee, kun aikansa lypsää! Mun pitäis askarrella erilainen päiväjärjestystaulu J:lle, vähän selkeämpi. Teidän on kyllä hieno. :)

  VastaaPoista
 2. Sinä osaat jo itse tahtoa, ei väliä tuleeko se viittoen vai sanoilla kunhan tulee! Kommunikointi on kivaa!

  Äiti Vinkeälle!
  Minun sukulaislapsissani on useita jo aikuistuneita ja vielä ihan pieniä joilla on ollut kotona käytössä kolme kieltä, suomi, espanja, ruotsi ja mikään niistä ei tullut suoraan vaan suloisessa sekamelskassa mikä sana milläkin kielellä. Nyt vielä serbia siinä yhden sukulaisen kielenä, en oikein tiedä mitä aikusena tulee, nyt yksi näistä on unohtanut suomen, puhuu espanjaa ruotsia ymmärtää vähän suomea, jonkun verran serbiaa.

  VastaaPoista
 3. Hienoa että sanoja tulee jo noin hienosti. Kyllä ne viittomat jää pois kun puhetta tulee enemmän -meillä kävi samanlailla ja uskoisin että monella muullakin.
  Blogissani on sinulle jotain ;)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Tutulta näyttää toi lukkari :)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...