tiistaina, huhtikuuta 03, 2012

Taaviainen syö!

Nyt on tullut se päivä, kun voin sanoa että meidän ruokailun vaikeudet on ohi. Sälli syö kyllä edelleenkin kuin pikkulintu, mutta syö itse n. puolet annoksesta, ilmaisee nälkää ja pyytää ruokaa. Tänään löin pisteen omalla stressilleni makaronimössön (vaikeimpia ruokia sällille) kohdalla; jos tämä putoaa, heitän tuon rasitteen niskastani.

Ja niin vain se putosi! Jopa 6 tavallista makaronia yhdessä lusikassa, jotka pureskeltiin, nieltiin ja otettiin uusi lusikallinen.

Nyt sitten viittomaopettajan kanssa juotiin leivoskahvit Taaviaisen erävoiton kunniaksi. Kun hän oli lähtenyt, unohtui vielä yksi leivos pöytään. Yhtäkkiä Taaviainen taapelsi, nappasi leivoksen ja natusti sen tyytyväisenä. Tai no, hieroi puolet sohvaan, osan itseensä ja söi itse ehkä yhden viidesosan. Jokatapauksessa; osoitti omatoimisuutta ja halua ruokailuun!

Mutta. Meillä syödään, meillä ilmaistaan nälkää ja janoa, meillä halutaan syödä itse. Me ollaan voitettu tämä taistelu! Uskomaton fiilis!!!

13 kommenttia:

 1. Et usko miten hyvälle mielelle tulin tästä postauksesta! Käsittämättömän iso asia jota pidetään itsestäänselvyytenä. On helppoa ajatella että lapsi syö kun sillä on nälkä mutta eipäs se niin menekään:(
  Mahtavaa että teillä on nyt näin hieno tilanne! Upeaa!
  Siunattua pääsiäisen aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokailun vaikeudet on todettu tutkimuksissa lapsiperheitä stressaavien asioiden kärkipäähän. Jossain jopa todettiin, että ne nostavat riskiä lapsen pahoinpitelyyn. En ihmettele. Sen verta kova koulu on läpikäyty tämän myötä, ettei tosikaan.

   Tosissaan olen saanut kuulla loputtomiin asti tätä "kyllä lapsi syö kun sen nälkä on", mutta kun ei. Ei ole syönyt. Ellei olisi keksinyt sataa eri seikkaa, ei olisi syönyt, kun ei ollut näläntunnetta.

   nyt löytyy tunteet ja toiveet, mikä on uskomatonta! tää on niin hienoa :)
   Kiitos onnitteluista <3

   Poista
 2. Katsoin tässä männä viikolla erään pienen "trisomia" tytön alkuvuosista kertovan tarinan Youtubesta ja oli myös pieniruokainen ja kuitenkin kasvoi ja oppi taitoja. Ajattelin teitä!

  Iso voiitajafiilis täytyy olla! Isot onnittelut myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosissaan havaittiin, että taaviaisen kehitys ja liikkuminen, kuten myös yöunet - paranivat kun poika söi. Ja kasvuhan oli pitkään aika jäissä, kun ei vaan pudonnut :(

   nyt putoaa, todella pieniruokaisesti - mutta vapaaehtoisesti ja isolla ilolla! mikä on mielettömän hienoa!

   kiitos myötäelämisestä!

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Voi kun mekin joskus oltais tuossa tilanteessa. :) Tosi upea juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   pessimisti minussa huutaa, että kuukauden onnistuminen voi vielä ampua takaisin lähtökuoppiin, mutta nyt olen itse niin täynnä tätä ruokastressiä etten jaksa kuin iloita :)

   Toivon todella, että pääsette tekin mahdollisimman pian samaan pisteeseen. todella, todella, todella <3

   Poista
 4. Onnea onnea!

  Melko tavallisesti syövän taviksen äitinä en varmaan täysin ymmärrä kuinka SUPERHIENO juttu tämä on, mutta mä yritän lujasti! Eli MAHTAVAA ja ONNEA! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana :D Kyllä tämä on sellainen kokonaisen sodan voitto, ettei tosikaan. Ja kun vielä tuo oksentelukin on viimein loppunut; lapsi oikeasti syö ja pitää ruoan sisällään! upeeta, mahtavaa ja ihan mielettömän hienoa :D

   Kiitos onnitteluista!

   Poista
 5. Wau!

  Tavoite on tosiaan saavutettu: eihän tuo meidän täysin normaali kuopuksemme tuon enempää syö. Jos aina tuotakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, tavoitteeseen on päästy!
   suurin voitto on näläntunteen löytymisessä, se on niin iso asia. Hienoa :)

   Poista
 6. Hieno juttu!
  Meillähän on tuo syömishäiriöinen jo 12-vuotias. Ja nyt on taas huono kausi menossa, ollaan taannuttu taas pari vuotta taaksepäin :-( Eli ollaan siinä tilanteessa, että oikeastaan mikään ei mene alas ja lapsi parkuu väsymystään ja voimattomuuttaan ja sitä, kun ei vaan pysty syömään kuin porkkanaa ja kurkkua (ei, ei ole allergiaa). Että meillä eletään todennäköisesti seuraava kuukausi pepperonipitsalla tai makarooneilla tai uunijuustoleivillä -tai jollain muulla ravitsemuksellisesti nollalla, mutta josta saa edes energiaa. Vitamiinit saa purkistakin, kuten TAYSin ravitsemusterapeutti totesi.

  Mutta siis osaan jotenkin kuvitella sen, mitä olen tuon syömistaiston kanssa joutunut kokemaan "ammattilaisten" puolelta. Onnea leivoksista!!!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...