perjantaina, huhtikuuta 27, 2012

Oisteria pajatsoon?

Kuvitelkaa vanha pajatso. Sitten kuvittelette pick-up lava-auton. Sitten kuvitteltte sen pajatson sinne auton lavalle. Ja se auto ajaa pajatso siellä lavalla 80km/h vauhdilla. Sitten vieressä ajaa moottoripyöräilijä jolla on oisteri. Sitten se moottoripyöräilijä yrittää ajaessaan tunkea sitä oisteria sinne pajatson reikään. Tältä musta tuntuu kun yritän nykyään osua lusikalla Pullan suuhun.

Tarkistelin ja varmistelin jo perhetyöntekijältä, että onhan toi touhu ihan normaalia. Että syödessä lapsi pyörii kuin puolukka peltiämpärissä eessuntaas, jyrsii pöydänkulmat, hihat, tavoittelee kaikkea ja yrittää kääntyä tuolissa väärinpäin. Että onhan tää normaalia? Taaviainen oli hitaammin kehittyvän motoriikkansa ansiosta helpompi maali lusikan osua suuhun, mutta sieltä puuttui taas se tahto syödä. Pulla tahtoo syödä kaiken ja koko ajan, mutta se mahdollisuus osua lusikalla suuhun kestää noin nanosekunnin. Sihtaaminen on vaikeaa.

Pullan kehitystä ja tahtia katsellessa päätä huimaa. Nyt se rontti kiipeää karhunkäyntiasentoon ja tunkee itseään istumaan. Kauheeta tahtia mennä mökeltää ympäri huonetta. Asunnon kaikki vaaralliset kolot yritetään tilkitä mahdollisuuksien mukaan - silti tuo kolauttaa nuppinsa tv-tason kulmaan tai kierii päin sitteriä. Aikamoisia teuhakkeita nämä peruskromosomiston kakarat. Lisättynä tietenkin sillä, että ei täällä äiteekään mikään hitaimmasta vauhtipäästä ole, vaikka itse nuppi ei ihan matkassa tulekaan.

Ihanaa.

Ps. Pulla on suvainnut nyt nukkua jo useamman yö niin, että syöpöttelee kolmen aikaan ja sitten aamuyöllä viiden korvilla. Tämän lisäksi minä heräsin tänään ennen kahdeksaa - ennen Pullaa. Pulla nukkua tohotti vielä mun kainalossa. Outoa. Oih, lausahdus "keväällä helpottaa" alkaa päteä! Nykyään Pullan saa illalla laittaa sänkyyn, sanoa että hyvää yötä rakas ja se rontti nukahtaa sinne itse! Päiväunet onkin sitten ihan toinen stoori, mutta yöunille jätkä ryhtyy nykyään varsin sovinnolla.

Ihmeellistä!

12 kommenttia:

 1. Ihanata! Meilläkin pikkuveli ruokaillessa tykkää kääntyä pöllönä 180 astetta ja järsiä syöttiksen selkänojaa - täysin normaalia toimintaa! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaalia :D Ihanaa!

   - meidän keittiö näyttää nykyseltään sotatantereelta. ootellaan sitä remppaa, ehdotin miehelle että jos sais sellaisen painepesurilla puhdistettavan kyökin. Kuulemma ei onnistu. Höh.

   Poista
 2. Juu meilkii on tota :D...nyt on helpottanut, kun jässikkä syö ite lusikalla (sitä vaan edelsi sellainen kausi, että kaikki piti syödä ite, vaikkei osannu ja siitä johtuen ihan kaamea sotku joka ruokailun jälkeen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ah, varsin ihanaa... Meillä kaappaillaan lusikkaa myös oikein innoissaan!

   Poista
 3. Kokeile sormiruokaa. Meillä muksu oli niin innoissaan itse syömisestä, että heiluminen unohtui. Sotkuahan sitä tulee, mutta itse sain syötyä saman aikaan, iso plussa sekin, ettei tarvitse kiireellä syödä ja syöttää samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon tarjoillaankin. Mutta jotenkin tässä edellisen kakaruuden "se ei saa tarpeeksi ruokaa" -traumoissa tuntuu, että on pakko lapooida mössöä mukaan!

   ps. nauroin tossa männäpäivänä, että miten mahtavan sotkun saa parsakaalin yhdellä pienellä nupulla aikaiseksi, kun 7kk maalaa sillä tuolinsa, seinän vierestä, lattian ja ruokapöydä. levisi aika laajalle :D

   Poista
 4. Pulla on kuukauden vanhempi kuin siskoni kaksoset. Musta on ihana lukea mitä Pulla on oppinut, niin tietää mitä seuraavaksi on odotettavissa siukun lapsosilla. ^_____^ (Muuten pikkulasten kehitysvaiheet on mulle täyttä hepreaa...) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, siukun mukeloita jännityksellä seuraten!

   ps. nää kehitysvaiheet on AIVAN hepreaa myös mulle, kun edellinen ei mitään noudatellutkaan :D

   Poista
 5. Ihania kuulumisia pullalta :)
  Kunpa taaviaisenkin ruokailut onnistuis paremmin.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin alkaa tolla isommallakin menemään, itse syö aika reippasti ja jopa pyytää apua, jos ei jaksaisi lapioida mutta nälkä on! eespäin mennään!

   Poista
 6. Minäkin ehdottaisin sormiruokaa. Jos vaikka ruoan kanssa näprätessä se lusikan väistelykin helpottaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Done, tuo tykkää närppiä itse vaikka ja mitä! Välipalan tarjoan yleensä ihan vaan sormiruokana, muuten ruoka-aikaan saa mössöä lisäksi.

   Poista






Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...