perjantaina, tammikuuta 20, 2012

Havaintoja

Luulis että ensimmäinen ois opettanut, mutta ei. Kyllä tää täytyy oppia joka kerta uudestaan!

- 8 tunnin yöunet voidaan korvata sujuvasti 1 tunnin päiväunilla, jotka koisataan kädet puutuneina vauvan ollessa tyytyväisesti hinkkikosketuksessa

- Nutrilet-ateriankorvikkeet on niin sou läst siison. Hommaan kelpaa mikä elintarvike (sekin on sumplittavissa) jonka voi nauttia jääkaapin kelmeässä valossa nopeast tai vauva sylissä hytkyen; ilman lämmitystä, ilman ruokailuvälineitä. Suolakeksit, nakit, näkkileipä, tuoremehu ja jugurtti parhaina esimerkkeinä.

- Lapsi tuo esiin parhaan - eiku- pahimman sinusta. Aamukolmelta, pissahädässä, pääpunaisena huutavaa vauvaa hyssytellen, karmees koomas. Ei paljon naurata. Eikä itketä. Lähinnä hatuttaa.

-Joka kerta kun laps näyttää uinuvan rauhassa, toteaa toiveikkaasti; jokohan se ny nukkuis vähän pidempään. "WROOOOOOOOOOOOOOOOOONG" - summeri soi. Ei nuku. Ei varmana.

- Pitkänukkaiset villalankamatot on hienoja. Erityisen taiteellisia puklulla ja shaiballa koristeltuna. Ja ei muuten irtoo.

- Niskapaska tulee juuri silloin kun laps on ulkovaatteissa, tai kun äiti viimein saa sen kuuman kahvin eteensä, kun saat viimein ruokaa tai kun puhut tärkeää puhelua.

- Kylmä kahvi ei kaunista. Vatsa ei kestä mitä naama vaatis, eikä tälle petolinnunpersukselle enään mitään ole tehtävissä.

- Imetyspaitoja on aina yksi liian vähän. Kaikki on kuitenkin just puklussa, kun pitäis lähteä sinne neuvolaan. Tai pankkiin. Tai minne vaan. Sitten sitä oppii valitsemaan sen vähitentahraisen.

Eikä elo kahden lapsen kanssa "mene siinä sivussa kuin yhdenkin kanssa" - se on valhe jota levitetään, notta polla kestää. Oma mielenterveys menee, siinä sivussa.

Seuraavaksi keksitään vastaavat asiat, mutta positiivisella sävyllä. Vuoden päästä?

11 kommenttia:

 1. Niin totta, niin totta. Sama juttu se on kolmannenkin kanssa ja varmaan useampienkin.

  Ai että mie tykkään tästä ronskista, realistisesta ja rehellisestä huumortista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos :) Ehkä tää on suo mikä rämmitään kerta toisensa jälestä?

   kiitos kehuista!

   Poista
 2. Mulle yks 7 lapsen äiti sano, että neljännen jälkeen alko pitää paikaaansa tuo sanonta. Eli siis ensimmäinen todellinen muoto on viides siinä missä neljäskin. En ajatellut kokeilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jessusperkele sitä väsymyksen määrää siinä vaiheessa. totta taitaa olla, että mikään ei oikeen enään siinä vaihteessa tunnu miltään? Sarjaduunia, "seuraava hanuri pesulle mars" - en testaa. En todella.

   Poista
 3. Joo. Söin juuri lounaaksi jääkaapista viisi kylmää lihapullaa. Samoin esikoiseni. Omituisinta on, että tuntuu kuin olisi syönyt ravitsevan täysipainoisen aterian.

  Mitä tuohon yöaikaiseen pimeäzumbaamiseen "vauvan" (8,5 kk) kanssa tulee, niin täytyy sanoa, että olis ihana jos yöllä tosiaan itkettäis. Se olis jotenkin niin paljon eteerisempää (ja tukisi äitimyyttiä paljon tehokkaammin) kuin ärjyminen monessa oktaavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä gurmeeta. Kieltämättä tuollainen ateria tuntuu ihan täyspainoselta, koska se ois voinu jäädä yhteen lihapullaan ja lasilliseen kaatunutta maitoa :D

   Pimeäzumba - eikös markkinoida tää jo jonnekin? Kieltämättä sellaiset kuutamossa kimaltelevat vuodatetut äitimyytti-ah-tämän-äitiyden-palkitsevuutta-kyyneleen fungeerais paremmin. Mä kuitenkin kannatan kirosanojen laajuutta. Vttuperkle keskellä yötä helähtää tujummin.

   voimia.

   Poista
 4. Voi apua. Eli viis lasta pistäis hommata, että hommaa alkaa skulaa! Kuka hommaa mulle hyvät lääkkeet, että sinne päästään? :D

  Toi päiväuni on niin totta. Jos menet pienessä mielessäsi harhaisesti luulemaan, että nyt nukkuu ja mä ehdin jopa jotain tekemään, niin varmasti vauvan äititutka asian havaitsee ja herää välittömästi. Samaa pätee siihen, että yrität itsekin ottaa unet vauvan kanssa. Herää just kun saat ite kunnolla unen päästä kiinni ja sit on äiti taas äkäinen kuin ampiainen.

  Tohon hinkkikosketus asentoon muuten niskat tottuu, kun sitä paljon harrastaa. Terveisin kokemusta on.

  Unohdin muuten jo tässä ykkösen ja kakkosen välissä unohtaa kuinka sujuvasti oppii asioita tekemään yhdellä kädellä vauvan roikkuessa toisessa kainalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasia nappeja ei oo olemassa, millä mut sais lisääntyy viidesti. (sanoi hän joka kymmenen vuoden kuluttua... eiku EI IKINÄ!)

   Ampiaisolemus, ehkä enemmänkin kiukkunen kimalainen, iskee tänne; lihava, raidallinen (puna-pinkki ketutuksesta) ja pörröinen (koska viimeks mukahäh tullu hoidettua koivet kuosiin suihkussa? missä suihkussa?) toimii :D

   Mulla on parin viikon päästä hieronta, katotaan jos siihen mennessä on tuo olkapääniska-akselin totaalijumi jo lähtenyt parantuun. Tai sitten olen notkea kuin rautakanki. Seuraavat ö-määrä vuosia!

   mä kans muuten unohdin tän yksikätisyyden jalon taidon. Voiks sen laittaa kans cv:hen?

   Poista
 5. Yks tuttu ikää noin 34 v odottaa yhdeksättä (9) lasta vanhin 15v Jee!!!!!!!! Olenkin tässä ihmetellyt kuinka tuo on ylipäätään mahdollista! (Edes tekotapa ei ole niiin ihana)Mulle oli kolmessakin tekemistä ihan koomaan asti varsinkin kun kaksi viimeistä oli kaksoset. Voin kertoo ettei mene kaksi siinä missä yksi vaan kaksi siinä missä kolme, toinen riisui kun toisen puki, herätti toisen kun toinen oli juurikin nukahtanut kaamealla karjunnalla, vuoden koliikki ja oksennukset siihen, niin tiiän joo mitä on sitten kun ne kerrankin oli hiljaa ja meni sänkyyn niin ei pystynyt enää nukahtamaan, koska oli varma, että kohta joku kuitenkin herää. Joten otan vaan osaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :D Toi on hyvä - tuo "ettei mene kaksi siinä missä yksi vaan kaksi siinä missä kolme,"

   onneks nää kasvaa ja tulee uudet kuviot, uudet haasteet. Vaiks sanotaan, että pienet lapset-pienet murheet, niin kyllä ne isompien kanssa on erimoiset ja asioista ruvetaan pääsemään pohdinnalla enempi ko hartiavoimilla.

   Kiitos hyvistä ajatuksista!

   Poista
 6. Kiitos muistutuksesta. Pitääpä taas harkita uudestaan, aletaanko yrittää kakkosta ollenkaan. Pistin tuossa tunnustustakin tulemaan kun sulla nyt vaan on niin hyvä asenne.:-)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...