perjantaina, joulukuuta 02, 2011

Voihan vohveli!

Äly on kadonnut totaalisesti tästä päästä - jos sitä nyt ei ole vielä kukaan huomannut muuten.

Päätettiin eilen illalla duunata pitkästä aikaan vohveleita. Ollaan aikoinamme hommattu mielettömän hyvä parilagrilli missä on kolmet erilaiset raudat - mukana vohvelirauta (toim.huom. olen kasvanut kodissa jossa edes 80-luvulla ei ollut tuota ihmettä, vohvelirautaa!).

Mä duunasin sitten vohvelitaikinan (2 kananmunaa, kupillinen jauhoja, kupillinen maitoa, töräys rasvaa, suolaa ja vanilijasokeria) ja laitoin sen lepäämään. Toiseen kippoon kumosin vaahtoutuvan vanilijasoosin. Molemmat siis samannäköisissä ikean kulhoissa. Sitten vaan paistelemaan.

Ihmettelin, että on se ny perkule kun tää taikina roisuu ja kuplii näi. Ja miten tää haisee niin kauheen makealle, en mä laittanut kuin teelusikallisen sitä valinilijasokeria. Eikä tää ees hyydy! Kunnes muutaman sekuntin päästä sytytti! EI HLVETTI, mä nakkasin pannulle ne vanilijasoosit! Kämpän valtasi sokerisen imelä vanilijankäry joka hiljalleen rupesi muuttumaan palaneen sokerin hajuiseksi. Hyi että.

Äkkiä rauta jäähtymään ja tuhat ärräpäätä; miten mä saan tän teflonraudan puhtaaksi. Onneksi onnistuin, juuresharjalla.
Ei saatu vohveleita eilen. Uusi yritys tänään. Toivottakaa onnea (ja laitetaan isäntä paistohommiin!) Ei menny niinkuin strömsössä, taaskaan.

3 kommenttia:

 1. Just tommosta on toiminta meilläkin...Toivottavasti tänään pääsette naattimaan!

  VastaaPoista
 2. Kannattais kokeilla tuota "ihmesientä", joka on just nyt Honkkarin mainoksessa s.15 halvalla (löytyy muualtakin). Suosittelen kokeilemaan ;) ja on halpa.
  Toivottavasti vohvelit paistuvat paremmin.

  VastaaPoista
 3. Lohdutan kertomalla, että saman mokan voi tehdä myös toisin päin :D Minä laitoin joskus hotelliaamiaisella omenapiirakanpalan päälle kauhallisen vohvelitaikinaa luullen sitä vaniljakastikkeeksi, kun se oli siinä vieressä... en sitten tullut huomanneeksi, että vieressä oli myös vohvelirauta. Toivottavasti vohvelit onnistuivat toisella yrityksellä.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...