lauantaina, joulukuuta 31, 2011

KaBOOM!

Puhtoisen lähiömme tykistökeskityksen äärellä, olen tullut siihen tulokseen että isommalla pojallamme on vanhan sotaveteraanin sielu. Hän pelkää tuota pauketta ihan tosissaan ja saatiin hänet viimein nukkumaan - peltorin kuulosuojaimet päässä. Äsken kävin jässikän kääntämässä, kova kuume on viimein laskenut ja jätkä oli litimärkä - peltorit yhä tiukasti korvilla. Mäiske ulkona on aikamoinen.

Paikalliset nuoret taas osoittaa älyn villiä valoa ampuessaan toisiaan roomalaisilla. Isoja pommeja ammutaan maata pitkin eikä älyn oikeen touhussa välähtele. Kun vaan sais taottua tuon oman nuorison päähän sitten isompana, että moista pelleilyä ei suvaita.

Koiran kanssa iltalenkillä jouduttiin vaihtaa kolmesti suuntaa, ettei jäädä pommien alle. Nuo padat on kyllä nättejä, sekä raketit, mutta ihan tuollaset mätkispum- pommit ei oikein viehätä. Musta on tainnut tulla vanha? Tähtisädetikku on ehkä paras ikinä!

Vakaasti harkitsen siirtäväni ensi uudeksi vuodeksi perheeni maaseudun rauhaan.

Nyt kohti yöunia.

4 kommenttia:

 1. kah meillä penskat nukkuu vaikka ydinpommi paukkais, koirat ei sitten rapunovelta liiku sen vertaa. kymmennennellä "tuletänne":llä sain spanielin puunjuurelle.

  mä vähän mietin jos just noita pikkupatoja ja tulivuoria myytäis vaan yksityisille, ja isommat paukut olis sallittuja vaan yhdistyksille ja urheiluseuroille. ne vois sitten järkätä semmoi yhteisöllisiä uudenvuodenjuhlia, minne kansa kokoontuis vuotta vaihtamaan. niinku sosiaalinen tapahtuma ja ammattimaisemmat, selvät paukuttajat?

  eks oliski kiva? ja turvallistakin ehkä?

  VastaaPoista
 2. Mama puhut vähän mutta asiaa, tosin meillä ei enää arvitse uuttavuotta pelätä kun koira joka oli erittäin paukkuarka nukkui pois jo kaksi vuotta sitten ja nykyiset ei juuri piittää vaikka millainen pauke käy. Mielstäni tuo jokaisen yksilön oikeus ostaa tulitteita niin paljon kun rahaa on, sekä tuhoaa ympäristöä ja on turhaa suoraan sanottuna muutamia kunnollisia yhteisöjen tulituksia riittäisi kaikkien tarpeisiin. Sitä roskan määrää ja saastetta mikä noista syntyy on vaikea käsittää ellei omsita nelijalkaista jonka kanssa kuljetaan muuallakin kuin kaduilla. Onneksi en enää asu lähiössä enkä kaupungin laidallakaan, sillä täällä se paukuttelu ei edes ollut hirveän kovaa.

  VastaaPoista
 3. Me ammuttiin pari sellaita pataa ja koirakin oli mukana, mutta se ei välitä mitään. Muuten minusta saisi lailla kieltää ilotulitteet. Kaupungit ja kunnat saisi järjestää,mutta että siviileille myydään tuliaseita, niin ei! Surullisen montaa fb viestiä karanneista koiristakin taas kiersi :(

  VastaaPoista
 4. puhumattakaan siitä kuinka teinit ampuu toisiaan päin "huvin vuoksi" ja känniääliöt muutenvaan minne sattuu.
  huoh.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...