perjantaina, syyskuuta 02, 2011

Aina eka kerta?

Tänään, 2.9.2011, ensimmäisen kerran kävi meidän koko perhe kävelyllä yhdessä niin ettei mukana ollut rattaita. Matka ei ollut pitkä, koiran peruspissatuslenkki korttelin ympäri, mutta niin iso ja tärkeä asia meille.

Meidän pikkujäpikkä kävelee. Pitää pitää paljon kädestä kiinni, välillä hetkeksi ottaa syliin. Kaikki aidat, kivet ja kepit pitää tarkistaa. Valotolppien korkeudet tiirata tarkkaan. Vastaantulijat tarkistaa, jos ois tuttu - ja  vaiks ei oiskaan, niin silti voi vilkuttaa.

Pieni, tosi iso asia meille.
Monessa osoitteessa ne ensiaskeleet tulee ennen ekaa vuotta ja kävely nopeasti perään. Muualla hypitään, tanssitaan, potkitaan palloa ja juostaan.

Mutta meillä kävellään ja se on meillä suurta.

ps. viittoma-incidenttiä on jaettava teidän kanssa. Ollaan viikon päivät ihmetelty että mitä asiaa lapsella on. Hivelee oikean käden etusormella vasenta, nyrkissä olevaa kättä. Samalla viittoo "haluan" - ja me ei keksitty, ei millään että mitä nyt halutaan. Äiti ja isä tankuttaa vieressä että ei jymmärrä, mitä sä haluut, näytä?

Kysyin avustajalta, että onko hajuukaan. Ei ole. Kukaan ei keksinyt. Kunnes tänään tajusin kuin salama kirkkaalta taivaalta;


PERUNA!!!
Viittomat "haluan" + "hyvää/herkullista" + "Peruna"

Laps on viittonut viikon, että haluaa RANSKALAISIA!

voi että sitä osaa ätiee kokea ihtensä tyhmäksi! HA!


9 kommenttia:

 1. Ihana miäs ku on ranskisten perään! Saiko haluamaansa ees tänään? :D

  Muutenki hei tuo että on natiaisen kanssa kävelyllä, JIPPII sille!! :D Jotain ekaa kertaa sitä aina ite kullakin on, meillä pikkutyyppi sai ekaa kertaa seistä ite liukuportaissa, sekin tuntui olevan erittäin jännää! Elämän pienten asioiden jännittävyyden löytää pienten ihmisten myötä uudelleen, se on aika hienoa! :)

  VastaaPoista
 2. Sai muru ranskalaisia tänään ja hömppälimppaa päälle. Soon ihana ko toi laihakoipelo voi niitä hyvällä omallatunnolla natustaa, että saahaan siihen kaloreita sisään :D

  Pikkanen <3

  VastaaPoista
 3. Mä olisin veikannu että haluan kissan! Se on niin lähellä!

  VastaaPoista
 4. Piipa, meidän kissa on niin selkeä kissa ettei kerkee sotkea :D Ensimmäisiä viittomia jonka lisäksi pitää aina sanoa "Kishhhhhh" kun viittoo kissaa :)

  VastaaPoista
 5. Onks teillä yhtään kuvia käytössä? Jos olis ruoista kuvia, niin niistä vois sitten selventää, että mitä mä haluan, kun ei noi tyypit tajua mun hienoja viittomia:)

  VastaaPoista
 6. <3, se on suurta ja ihmeellistä!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, ei ole kuvia ollut vielä käytössä, tähän mennessä ollaan pärjätty. Sitten taaviaisella on kans tapana ottaa kädestä kiinni ja ihan näyttää mitä haluaa, mutta raneja ei ollut tyrkyllä ;D Mä oon jotennin arastellut niitä kuvia, kun esim. toisissa päiväkodeissa niitä turhanhelposti otetaan korvaamaan viittomia - kun viittomat on "vaikeempia" - mutta kais täällä kotona vois kokeilla. Ehkä, jos jaksais :D

  Riia - niinpä <3

  VastaaPoista
 8. Ihanaa lukea moinen kokemus! Oon ite viittomien opettaja ja aina ilahduttaa kuulla, että lapsi on jaksanut vängätä niin pitkään, että me hitaat aikuiset ehditään tajuamaan mistä on kyse. Monet kun helposti luovuttaa. Tollaset hetket kannustaa kaikkia.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...