maanantaina, elokuuta 15, 2011

Auts.

Johan täällä taas mennään...

Mini aloitti sunnuntaina nostamalla kovan kuumeen jonka seuraksi kohosi punaisia täpliä. Aluksi tuli "JEEE- tää on viimein se vesirokko" - joka päättyi toteamukseen "mikä helvatan hyppykuppa tää taas on" -eli täplät tulee, menee ja tulee taas, kuumeen kanssa samaan tahtiin.

Rakas karva-apinamme Bruno taasen oli nauttinut lauantaina välipalaksi pöydältä varastettuja tortillalettuja. Nypertänyt kymmenen letun kulmaa ja onneksi jättänyt syömisen siihen. La-su meni kakkiessa ja yrjöillessä kohtuullisesti. Kunnes sunnuntai-iltana tilanne repesi käsiin. Koira meni apaattiseksi, tuskaiseksi ja oksenteli 10-20 min välein pelkkää vaahtoa, ruuttas toisesta päästä ripaskaa eikä juonut. Sunnuntai-aamuyöstä sitten koiraa kiikuttamaan hätäpäivystykseen. Massiivinen suolistotulehdus/katastrofi, johtuu kortisonilääkityksen heikentämästä suolistosta. Sairaalasta iso läjä lääkkeitä ja saimme koiran tipalta kotiin tänään iltapäivällä.

Nyt keitellään speciaalipuuroja koiralle, yritetään saada se jollain ilveellä syömään/juomaan edes jotakin. Kaikki tyhmät, hyväksikoetut ideat ruokkimiseen ja juottamiseen otetaan vastaan (vai nappaanko laatikosta vanhat Minin nenämahaletkut ja askartelen teipit koiralle... *VITSI*) - kaikki perinteiset keinot on jo kokeltu.

Huumori ei ole kovin kepeässä, huomenna tarttee soitella taaviaiselle lääkäriaikaa. Pronaxen-panadol yhdistelmällä kuume pysyy alle 38,5 asteen - huomenna kolmatta päivää. Ilman ollessa, lämpö nousee sinne reippaasti 39 päälle, enkä edes tahdo testata kuinka korkealle.

Mokomatkin hyppykupat.

Mutta tapahtuuhan sitä. Täälläkin. Kaikenmoista. Pah.

ps. Bruno paran massu on ihan kalju, kun se sheivattiin privaateista pitkälle rintakehään jotta saivat otettua vatsan ultran. Sitä massua on ihana silitellä. 

7 kommenttia:

 1. Juottaminen onkin hankalaa, kun molemmista päistä falskaa. Tuli vaan mieleen, jos esim. kostealla kangastupolla = sormen ympäri kääritty, kostuttaisitte B:n ikeniä pienin väliajoin.

  Canikur onkin ollut oivallinen silloin, kun koiralla on ollut "norm." ripuli+oksetus-tauti. Se on riittänyt ravinnoksi paastotessa muutoin.

  Tervehtymisiä sekä jaksamista

  VastaaPoista
 2. Ilta sujui parempaan suuntaan, Söör KarvaNasu suostui sitten aluksi ruiskusta juoden nauttimaan vettä, sitten äiteen huijaamana kahvikupista, kunnes voitto tuli juuri äsken vesikipolla. Jesh, tästä vielä edistytään!

  VastaaPoista
 3. Moi. Meillä koiruus saatiin juomaan, kun keitin sille hirven jauhelihasta lihalientä. Jatkoin sitä tietty vedellä, mutta oli niin herkullista, että veteli kupin tyhjäksi alta aikayksikön:) Muustakin lihasta keitetty liemi varmasti tepsii. Pikaista toipumista :)

  VastaaPoista
 4. Nutri geeli ikeniin siveltynä takaa vitamiini ja hivenaineiden tasapainon. Sitä ikeniin useamman kertaa päivässä niin alkaa ruoka maistumaan.
  Tiukulle laitettiin sitä silloin, kun typy sairastui ja syöminen ei onnistunut millään. Mikään ei maistunut minkään laisen houkuttimen kanssa. Mutta tämä geeli, jota apteekista saa ainakin, palautti ruokahalun. Voi Brunista, on ollut rankka vuosi Bruniksellakin. Ei oo kivaa sairastaapa sitten muksut karvaiset tai karvattomat. Perhettä kaikki yhtä tyynni.
  Voimia sinne.

  VastaaPoista
 5. Hieman myöhässä kommentoimassa mutta komppaan Leenaa. Meidän ruiskupepun pahimpina päivinä liotetaan leikkelesiivuja vedessä ja sitten juodaan se vesi :-)tää oli meillä ainakin toimiva silloinkin kun lihaliemi oli liian tujua tavaraa vatsalle.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...