lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

Vaahtoavan kuumat haaveet?

Olen jo todella pitkään elättänyt haavetta omasta espressokoneesta. Mutteripannulla sählääminen on nou nou - vaikka moni sitäkin vannoo. Kitupiikkinä kuitenkin olen miettinyt, että sen rahan voi sijoittaa fiksumminkin.

Olen tämän kevään aikana painanut töitä niin, että tuntilistat huutaa hallelujaa. Okei, se näkyy myös palkassa. Viimein selatessani hullujen päivien katalogia, pysähdyin uudestaan- ja uudestaan sivuille, jossa espressokoneet oli tyrkyllä. Tai "Kahvikeskukset" tai "mitkä ikinä" - tai kuten meillä nyt, "Pertti".

Viimein tänä aamuna päätin. Meille muuttaa viimeinkin ikioma kahvivehje. Vehje, joka jauhaa pavuista tuoreen, herkullisen kahvin. Vehje, joka osaa vaahdottaa maidon kauniiksi ja kuumaksi. Tänään, kävin sitten aamulla hakemassa "Pertin" kotiin.Pertti kustansi useamman satalappusen, mutta olen päättänyt unohtaa sen; minullakin on oikeutta arjen luksukseen. Juon nykyseltään todella vähän keitettyä kahvia, koska se maistuu suuhuni pahalta. Lattea taasen voisin kiskoa päivästä toiseen - mutta sekin lysti on tyyristä kahviloista lunastettuna. Nyt sitten voin nauttia oman kotisohvani nurkalla tästä herkusta. Äitin oma Luksus - muut ostavat kallista kosmetiikkaa, toinen ostaa kynsienhoitomasiinan tai hiivatin kalliin käsilaukun. Minä pysyttelen nautintoa tuovassa tekniikassa!Pertin myötä saapui kotiin myös kaksi isoa säkkiä kahvipapuja. Toiset Italiasta, toiset Pauligin paahtimosta. Nyt sitten vertaillaan papujen makueroja - mutta täytyy sanoa että tuorejauhettu kahvin on AIVAN eri kastia valmisjauhatukseen verrattuna! Mitä HERKKUA!

6 kommenttia:

 1. Pertti !

  Ihana. Juuri noin kuuluu toimia.

  vintti

  VastaaPoista
 2. Perttiä on hurruuteltu tässä useampaan otteeseen ja koko perhe on myyty! Kaiken päälle pikkumiehelle - joka on varsinainen kahvikissa - voi tehdä ihan oman "baby latten"; vaahdottaa vain kuumaa maitoa ja tarjoilee lämpimän maidon muumimukista. Melkein kun iskän ja äiskän kaffe!

  Ensimmäinen pussillinen (250g) on papuja käytetty - tai siis ladattu koneeseen. Tuoksu on IHANA! Nyt tarvitsee vain tutustua näihin papuhjen eri laatuihin ja suosituksia otetaan vastaan.

  Odottelen kovasti että joku tahtoisi tulla kylään, jotta voisin leveillä Pertillä. Mun Pertti <3

  VastaaPoista
 3. Mmmmmmm.....mä olen aika kade!!! ja myönnän sen ihan avoimesti!!! ;))) Papuset tuoksuu melkein tänne asti kun oikein nuuhkii myötätuuleen....

  Miten muuten tollaisen laitteen puhdistus? Hankalaa/helppoa?

  Ehkä jonain päivänä meillekin.... Joulupukki haloo!! Kuuletko minua......

  VastaaPoista
 4. Minulla on pressopannu ja täältä (USA) en ole löytänyt valmiiksijauhettua karkeaa, joten olen päässyt tutustumaan tuorejauhettuihin. Omaa jauhajaa ei ole, joten kyllä se liikkeessä jauhettu väljähtyy ennen kuin paketti loppuu. Silti, on maku ja tuoksu ihan eri maailmasta, etenkin ensimmäiset päivät! Nyt alkaa tietty itseänikin himottaa moinen kone... Täällä olen nähnyt lähinnä Keurigin koneita, joita käyttäessä näyttäisi tulevan sellainen määrä jätettä, etten ole edes tarkemmin tutustunut. Toivottavasti saat pian ja usein kahvittelijavieraita! :)

  VastaaPoista
 5. Mmmmmmmmm, melkein tunnen tuon maun kitalaessani. Ei ole ollenkaan sanottu etteikö joku Pertsan veljistä tai siskoista muuttais meille. Uskon kertaheitolla, että juuri jauhetuista pavuista kahvi maistuu ihan taivaallisen ihanalta verrattuna kuukausitolkulla varastoituihin paketteihin verrattuna. Olkoonkin, että ovat ilmatiiviitä pakkauksia. Toi on jo terapiasession veroinen hetki ihan omalla kotisoffalla.Luksus voi olla myös juuri tätä. Nam !!

  VastaaPoista
 6. Onnea on hyvä espressokone <3 Vinkkinä: säilytä pavut pakkasessa, niin pysyvät maut tallella. Itse laitan koneeseen korkeitaan viikon pavut kerrallaan, täytettyähän saa nopeasti ja papujen vesipitoisuus on niin pieni että niitä ei tarvitse sulatella ennen koneeseen laittamista.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...