perjantaina, huhtikuuta 01, 2011

Pöriseekö?

Olen ihan kummissani. En ole hoikka tai kaponen. Keskivartalollani on turvallinen vararengas köyhien vuosien varrelle. Urheilua harrastan - noh pakosta ja innosta. Istukan sijaintia ei tiedä kukaan.

Mulla kuplii vatsassa. Sellasta pientä pörinää usein, kun istuu alas ja rauhoittuu. Tai yrittää nukkua. Pörinästä ei tule peräpään äännähdyksiä.

Voiko ihan todella todella todella tuntea tapahtumia jo tässä 14-15 raskausviikon korvilla?!?

Olin eilen salilla nauttimassa fyysisestä rääkkingistä, liekö se sitten irrottanut mukulan touhuamaan. "Äiti älä rääkkää" - laitoin kortin nyt tauolle koska ukasointi tässä raskaudessa alkaa ajoissa. Ei saa tehdä mitään, mikä houkuttelisi ennenaikaiseen. Joten, jumppa ja puntti jää luvuista pois - pidetään yllä pelkkää hyötyä ja hupia.

ps. Positiivista on se, että tänään on 5 päivä kun en ole oksentanut. Vau-sivut sanoivat, että 28.3. alkaen pahoinvointi vähenee. Liikkeet pitäisi tuntua vasta kuukauden päästä tuon sivuston mukaan. Mutta eipähän yrjötä!

9 kommenttia:

 1. Tuo ihana tunne, kun ei enää okseta, aah. Vaikka sen oksentelun kestääkin, kun tietää mitä on tulossa :).

  Mie en osaa sanoa tohon liikejuttuun mitään. Itte oon tuntenu ne liikkeet varmasti aina vasta joskus viikolla 20. Tai sitten olen vain niin epäileväinen luonne, etten luota niihin liikeisiin, mitä olen saattanut jo aiemmin tuntea.

  VastaaPoista
 2. Heissan!

  Sen verran osaa sanoa noista liikkeistä että itse tunsin viikoilla 16+5 esikoisesta ja se oli kuulemma esikoisesta todella aikaisin. Silloin luin jostakin että ne eivät olleet ihan "virallisia" liikkeitä vaan vauva harjoitteli vasta refleksejään, eli ei siis liikkunut "tietoisesti".

  Kaikkea hyvää odotukseen.

  Täällä tänään 6+0 ja erittäin toivottu vauva yhden keskenmenon jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Oijoi, miten jännittäviä aikoja.

  Tunsin kakkosen liikkeet ensimmäisen kerran samoihin aikoihin. Tasan 15. Viime keväänä. :) Eli kyllä se on mahdollista.

  Ekan liikket taisi olla ööö vko 18-20 kait... Siitä on kyllä jo 15 vuotta. Ei oikein jaksa muistaa.

  Onnea paljon pahoinvoinnittomuuteen!

  VastaaPoista
 4. mä oon tuntenut molemmista muksuista liikkeet jo tosi aikaisin tyliin 14-16, eli sitä se "pörinä" tietää että joku siellä juppaa vaikka sinä et =D

  VastaaPoista
 5. Hyvin voi tuntua, kun toka kierroksella tietää jo mitä kuulostella. Aika moni alkaa minun mielestä tuntea jo niskapoimu-ultran jälkeen jotain kakkoskierroksella ja sen jälkeen. (hitsi mie olen kateellinen, vaikken mie uudella vauvalla tekisikään mitään, vauvamaha ja ne ekat liikkeet olisi niiiiin ihania)

  VastaaPoista
 6. Hyvä että oksentelu on vähentynyt! :) Taisin jo aiemmin mainita, että minä ainakin viime raskaudessa tunsin liikehdintää ja kuplintaa heti pian sen rv 12 jälkeen.. ja siitä ne pikkuhiljaa voimistui sitten 24/7 maratoniksi - kunnes rv 24+ niitä ei enää tullutkaan... :/ (Ja vai ettei vielä rv 25 pitäis liikkeitä olla juurikaan??)

  VastaaPoista
 7. Kauan siitä on aikaa omasta kokemuksesta. Mutta vieläkin muistan ne höyhenen sipaisut vatsassa. Ja yhtä aikaisin kuin nämä omat tuntemuksesi. En yhtään ihmettele Että Pullanen on äitiinsä tullut täpäkkä pyörijä, joka tällä hetkellä varman sisutaa yksiötään ja suunnittelee tulevaisuuttaan. On siis oikea ja aito Vinkeä väkkyrä. Energiapakkaus kuten äiteensä eli tyttö. Olen ihan julmetun hämmästynyt jos sieltä poika putkahtaa.
  Mukavaa ettei sua yökitytä enää. Ja tosiaan, ei mitään puntteja enää. Kotitouhut riittää.

  VastaaPoista
 8. En ollut huomannutkaan blogilukijana että olet raskaana, onnea valtavasti!

  VastaaPoista
 9. Pitkään aikaan en ole kerinnyt blogistaniassa seikkailemaan. Kylläpä oli kiva löytää täältä näin iloisia uutisia! Onnea raskauteen!

  Ja kyllä vain pörinät liikkeitä ovat, itse tunsin ensimmäiset pörinäkutitukset 14+jotain viikoilla. Siitä ne sitten pikkuhiljaa voimistuivat. :)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...