lauantaina, heinäkuuta 31, 2010

Pienen Kurren kova kohtalo.

Lähdimme koko perheen voimin aamupäivällä kaupalle. Takapihalla keskellä tietä rötkötti pienen pieni oravan poikanen. Mahallaan, silmät lurpalla ja olo onnettomana. Isäntä nappasi Nappulan harson ja eläintenhoitajan taidollaan tarkasteli kuinka kurrelle oli käynyt. Vaikutti siltä, että pikkuinen olisi pudonnut puusta. Täällä kun tuulee niin että tukka lähtee päästä.

Päälisin puolin ei kurressa näyttänyt olevan muuta vikaa, kuin väsähdys. Kuitenkaan sisäisistä vammoista ei voinut lähteä sanomaa. Poikanen oli niin pieni, että jos sen olisi ottanut hoidettavaksi, olisi emo sen hyljännyt. Pieneläinklinikalle sitä taasen olisi turha kiikuttaa, koska siellä se lähes varmasti lopetettaisiin - toisaalta ihmisen haju saisi aivan varmasti emon hylkäämään poikasensa. Isäntä päätyi siirtämään kurren puun alle , huolissaan oleva eläinrakas avioimieheni huhuili että missä sun vanhemmat on, pikkuinen. Kurre loikki jo häntä pörhöllään ja eikä näyttänyt saaneen suurempia vammoja.

Takaisin tultua, kurre oli liikkunut hieman. Isäntä päätti vielä siirtää pikkuisen turvallisempaan paikkaan, josta pihan koirat eivät sitä löytäisi - mutta kurreperheen vanhemmat huomaisivat omansa. Isäntä kävi vielä viemässä pienen palan porkkanaa ja kesäkurpitsaa, mutta kurre oli päättänyt lähteä - toivottavasti oravavanhempiensa - hellään huomaan. Isäntä oli nähnyt eilen talomme tikkaita pitkin kipittävän aikuisen oravan, joka oli äärettömän ketterästi pomppinut alaspäin porras kerrallaan. 

Nyt minua mietityttää kauhiasti, mitä pienelle kurrenpoikaselle kuuluu. Toivottavasti se voi hyvin ja paksusti, leveilee löydettyään porkkanaa. Toivottavasti! Jos vielä iltapäivällä poikanen on pihalla, eikä emoa näy, täytyy se toimittaa pieneläinklinikalle. 


3 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kurre oli laittanut kaasuvaihteen päälle ja läksinyt perheensä luo :D Tuolloin päivällä jo se kaasutteli siihen malliin, että toivoin ettei pahemmin ollut käynyt. Kiitos muuten linkeistä, noi pitää painaa mieleen!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että kurre otti ja lähti :)
  Noi on tosiaan hyvä tietää. Itse aikoinaan eläinsuojeluyhdistyksessä toimineena on kyseiset kuviot tulleet kovinkin tutuiksi. Esim. korkeasaareen ei paljon hoidettavia mahdu jne. Mukavaa viikonalkua!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...