keskiviikkona, heinäkuuta 21, 2010Askel eteenpäin. 
Ota ryhti. 
Kosketa rintakehääsi. 
Huokaa syvään. 
Päätä selviäväsi (hetki kerrallaan) eteenpäin.

-


Ikinä milloinkaan en tahdo enään kuulla, että kenellekkään ei anneta enempää kuin jaksaa kantaa. Jos joku sanoo näin, hän ei ole käynyt riittävän syvällä elämän syövereissä, hän ei ole kohdannut sitä rajaa jossa valo ja pimeä taittaa toisiaan. Tai että kaikella on tarkoituksensa. Kärsimys ei kaunista, ei jalosta, ei tee nöyremmäksi eikä laita kiittämään. Vain vahvoille ihmisille ei satu, ei se ole vahvuuden merkki että kaikki lataantuu yhteen osoitteeseen. Ei ole vahvuutta selvitä yhtä päivää järjissään, kun seuraava päivä voi kaataa kupin - vahvaksi kehuminen välillä luo omaa sairauttaan, vaativaa tautia nimeltä vahvuuteen sairastumista. Ihminen voi olla yllättävään kestävää laatua. Jostain syystä vahvaksi sanominen rakentaa roolia, naamaria; vahva ihminen ei saa väsyä eikä murtua. Jokainen on näiden asioiden äärellä vain ihminen, kukaan ei pärjää parhaiten eikä kukaan vahvuutensa tai luoteenlaatunsa vuoksi saa elämäänsä raskaita asioita. Aina se, mikä ei tapa, ei kyllä vahvistakaan. Eikä kaikella ole tarkoitusta.


Elämä arpoo välillä julmasta arpapussistaan hirvittävän raskaita asioita toisille ja joskus se nimi tuntuu jäävän sinne arpapussiin pyörimään, kunnes se nostetaan uudestaan ja uudestaan. Toisiin perheisiin passahtaa aivan liikaa. Kun toisesta tuutista tulee liikaa, ei voi tehdä muuta, kuin parhaansa mukaan olla apuna. Ja sen minä jumalauta teen!

12 kommenttia:

 1. Olet taas niin oikeassa! Miksi kehotetaan olemaan vahva silloin, kun sitä ei voisi mitenkään edes odottaa? Miksi ylipäänsä pitäisi olla vahva? Kärsimys, suru, tuska ja menetys... Kyllä saa murtua ja nojata ystävän olkapäähän.

  Ei sitä vaan voi ymmärtää, että miksi joillekin epäonnea ja surua kaadetaan niskaan jatkuvasti. Maailma ei ole reilu, elämä ei ole reilu, menetykset, suru ja onnettomuudet eivät tosiaan tee ketään paremmaksi ihmiseksi. :/

  Ystäväsi on onnekas omistaessaan sinunlaisesi ystävän. Voimia sinulle Piuku olla tukena ystävillesi raskaana aikana! <3

  Rutkasti halauksia!!!

  VastaaPoista
 2. Ystävä kulkemassa rinnalla sitä surun ja tuskan polkua, lievittää ja auttaa. Hienoa kun jaksat sitä polkua kulkea :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista sanoista. Niin mitättömäksi kärpäsenkakaksi isossa valtameressä sitä itsensä tuntee, jos edes sekunniksi saa perheenjäsenille sellaisen fiiliksen että he pystyy hengittämään, on ''työni tehty'' - raskasta on se, että kun joutuu tumput suorana katsomaan vierestä ja TIETÄÄ ettei sitä tuskaa ja pelkoa voi ottaa heiltä hetkeksikään pois.

  VastaaPoista
 4. Kuuntelin tänään PMMP:tä siivoilun taustamusiikkina. Sieltä kolahti seuraava pätkä:
  "Luulin ennen, että jossain
  mitataan tarkalleen,
  milloin on annettu liikaa jollekin kantaakseen.
  Se on pelkkä harha, perätön luulo,
  toiset hölmöt uskoo niin.
  Jäävät hartiat väkevän, suuren,
  pieneksi kuin heikonkin."

  Ei tarvitse jaksaa eikä olla vahva. Silloin kun elämä eniten murjoo, juuri sunkaltaiset ystävät ovat niitä jotka kannattelevat. Pitävät pinnalla kun itsellä ei ole siihen voimia.

  Halauksia, yhä!

  VastaaPoista
 5. Taas niin painavia sanoja kirjoitit. Allekirjoitan! Ja voimia edelleen!

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa Piuku että olet siellä tukena. Onneksi on ystäviä jotka kantaa hädän hetkellä. Vaikka tuntee itsensä kärpäsen kakaksi, niin jos se lohduttaa, että tietää että on olkapää johon itkeä ja puhelinnumero jonne soittaa 24h jos on tarvetta. Jo se tieto kantaa pitkälle ja sen olet jo antanut! Se on enemmän kun moni pystyy antamaan/saamaan ikinä.

  Voimia sinulle myös kun seuraat sitä lähempää. Vaikka kyllä sitä täälläkin mietitään että voisiko jotain - ihan mitä vaan - tehdä. Jos tulee jotain mieleen niin kerro, me ollaan kyllä hengessä mukana myös kaikin tavoin!!

  K ja N

  VastaaPoista
 7. "Elämä arpoo välillä julmasta arpapussistaan hirvittävän raskaita asioita toisille ja joskus se nimi tuntuu jäävän sinne arpapussiin pyörimään, kunnes se nostetaan uudestaan ja uudestaan. Toisiin perheisiin passahtaa aivan liikaa." - Tämän ilmiön olen joutunut minäkin toteamaan. Joskus kummittelee jopa mielessä lause "..kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen..." Mutta en sellaiseen kyllä halua uskoa!

  Paljon voimia lapselle ja hänen perheelleen sekä teille tukijoille!

  VastaaPoista
 8. Yhdyn edellisiin ja sinun sanomisiin - ja lisäisin: kaikesta oppii, mutta kaikkea ei todellakaan tarvitsisi oppia!

  Voimia,
  J (uusi kommentoija, vanha lukija - kiitos)

  VastaaPoista
 9. Ei tarvii olla vahva. Saa huutaa tuskaansa ulos vaikkei tietysti lapsen kuullen. Tuossa tilanteessa pitää lapsen vuoksi jaksaa, ihan minkä ikäisen lapsen vuoksi.
  Kultaakin kalliimpi tuollaisena hetkenä on se extra olkapää johon saa nojata, kun polvia heikottaa.
  Maailmankaikkeus, kaikki nuo eri ja toisiinsa tavalla tai toisella nivoutuvat elämät ja kohtalot, ovat niin suurta ja monimutkaista kudelmaa. Eteen ei aina tule hyväksyttäviä asioita. Ja kaikki asiat on pakko kuitenkin kantaa, jotka kohdalle osuvat, haluaa tai ei. Mitään raamatullista en siinä näe, kun en usko koko opukseen. Täytyy vain jaksaa rämpiä eteenpäin, tuli mitä tuli. Jos ei jaksa, ystävä kantaa. Sitä varten ystävät on.

  VastaaPoista
 10. Olet aina ollut se joka tukee muita, mutta muruseni koita pitää itsestäsi kuitenkin huolta. Joo, joo kyllä tiedät, mutta sanon sen kumminkin. Voimia teille kaikille.

  VastaaPoista
 11. Se on todellista vahvuutta, että uskaltaa kohdata myös oman heikkoutensa. On vahvuutta olla heikko. Kun oma lapsi sairastuu, on vanhempi varmasti heikoimmillaan, silloin on lohduttavaa, jos vierellä on ystävä. Joskus ystävän ei tarvitse muuta kuin olla. Näin uskon.

  Itku tuli lukiessani näitä postauksia. Olen hengessä mukana ja toivon todella, että pikkuinen parantuu pian. Tosi pian!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...