lauantaina, kesäkuuta 12, 2010

Vapauden kaiho soi...

Meillä asuu pieni protestoija. Aamuisin alkaa äänekäs ilmoittelu diktaattorin hirmuvaltaa vastaan - Äiti tahtoisi nukkua.

Aluksi kuuluu ''Huuuu? Huuuu? Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!'' (huhilua ja päristelyä)

Tämän jälkeen kuuluu rytmikäs ''rrrrrrrrrrumps-rrrrrrrrrrrrrruuuuuuumps-ruuuuuumps'' eli viikon luontoääni; tutin muoviosan kolina pinnäsängyn pinnoja vastaan. Tässä vaiheessa päästä usein huudahduksen, että nyt pää tyynyyn pentu. Iso virhe, protesti jatkaa nimittäin kasvuaan.

Pian kuuluu ''kops'' jonka jälkeen kyseinen ääni toistuu yhtä monta kertaa, kuin tutteja vuoteessa on. Eli keskimäärin 3-6 kolausta. Tutilla yritetään heittää äitiä. Jokaisen heiton jälkeen pieni nenänpää pilkistää pinnasuojan lomasta, minne asti ampu osui. Pienin käsin kiskotaan itsensä polviseisontaan, jotta näkyvyys olisi taatumpi. Nyt on jo Äiteellä nauru herkässä, vaikka uni vielä maittaisi. Tutti suuhun, pentu vaakatasoon ja käsky: ''Nyt nukutaan''

Viimeistään tässä vaiheessa alkaa kälätysmekkala joka sisältää naureskelua, huutelua ja karjahduksia. Epätoivon hetkellä itkun tuhertamista. Toimitus pyytää huomioimaan; TEKOITKUN tuhertamista.

Tänä aamuna tehtiin pohjat; päätin nousta ylös kun pinnasängyn reunan yli ruvettiin hirveän ähkinän saattelemana punkeamaan tyynyä. Fine, herätään sitten. Pian ois ollut kaikki petivehkeet pientareella.

Kai aamu armas sarastaa
Ja aurinkoinen heijastaa
Nuo synkät pilvet varjostavat viel'
Jylhät vuoret ompi vapauden tiel'


2 kommenttia:

  1. Hyvää huomenta sinnekin! Meillä herättiin 5.30 ja nyt viihdytän itseäni surffaamalla aamiaisen ääressä ja lapselle laitoin epäkelpona äitinä Maisan pyörimään DVDltä. Syytä varmaan nyt syyllistyä...

    VastaaPoista
  2. Tuttua, niin tuttua... Joka aamuinen kiistelynkohde meillä, voiko ennen aamukuutta herätä. Sen verran olen antanut periksi, että varttia vaille kuusi saa jo tulla tissille... (edelliseen postaukseesi viitaten, hyi minua, yli yksivuotias tissittelee vielä antaumuksella!) Jätettiin viimeinen aamuyön yösyöttö pois huhtikuussa, sen jälkeen tuo ei kai yhtenä ainoana aamuna ole nukkunut edes kuuteen asti. 5.13 katson joka aamu kännykkään, kun pinnasängyssä ollaan enemmän tai vähemmän innoissaan, mutta varmasti pirteänä.

    VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...